Blog

2. Hogyan indult el az Impulse FitClub?

2015. március 2.

Már 8. éve voltam életmód tanácsadó, amikor a vendégköröm egyre gyakrabban kérdezgette, mikor megyünk együtt mozogni, sportolni a szabadba. Egy kellemes őszi reggelen, egy zuglói játszótéren találtuk magunkat. Nagy meglepetésemre, 10-15 fő jött össze, akik alig várták közös munkát. Minden tudásomat és bátorságomat összeszedve 60 percben jól átmozgattuk magunkat és közben sokat nevettünk. Pillanatok alatt remek kis csapattá váltunk és nagyon élveztük a friss levegőn, aktívan töltött idő. Az egyszeri próbaalkalomból, heti egy alkalom lett közkívánatra és csak a kemény mínuszok beálltával tartottunk kényszerpihenőt.

Mivel már akkor is heti 5-6 alkalommal jártam edzeni, egyik fitneszedzőm az óra végén nekem szögezte a kérdést: „Viki, te miért nem végzed el az edzőképzőt? Jó a ritmusérzéked, szabályosak a mozdulataid, imádod a sportot és az embereket, vágj bele! Egy hónap múlva indul is egy újabb képzés!”

Bevallom őszintén, először csak legyintettem, nincs nekem időm erre, aztán pár perc elteltével, egyre lelkesebbé váltam. Tulajdonképpen mikor, ha nem most? Már másnap a tettek mezejére léptem és elkezdtem begyűjteni az információkat. Egyre izgatottabbá váltam és alig vártam az első tanítási napot. Így utólag visszatekintve, akkor még nem tudtam, mire vállalkozom, mekkora fizikai és mentális erőt kíván majd meg tőlem ez az iskola. De végigcsináltam, a lelkesedésem vitt előre, így sikerrel vettem az akadályokat. A tanáraim igazi példaképeimmé váltak és kezdett lelki szemeim előtt körvonalazódni egy cél. Egy cél, hogy fittebbé, boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá és magabiztosabbá tegyem a hozzám forduló embereket!

Az edzőképző ideje alatt, tanáraim támogatásával, tovább folytattam az oktatást. Szerencsés vagyok, ugyanis kis csapatom végig mellettem volt és hűségesen járt az óráimra. Tulajdonképpen, a szemük előtt forrtam ki magam igazi edzővé. Köszönet nekik ezért utólag is! Később a törzshelyemen egyre több helyettesítésre kértek fel, így „nagyban” is kipróbálhattam magam. Bevallom, talán soha életemben nem izgultam úgy, mint az első csere-órán. :)

Mindenkinek vannak félelmei, szorongásai, de ha nem próbálunk meg felülkerekedni rajtuk, talán sose győzzük le őket és végig ott fognak kísérteni. A döntés a Te kezedben van, én szembe mentem a korlátaimmal és minden szempontból megérte. Kaptam egy új életet, kiváló mentorokat, egy fantasztikus csapatot, valamint a lehetőséget, hogy újabb és újabb embereket ismerhessek meg és segíthessek nekik céljaik elérésben.

Így állt össze napról napra, hónapról hónapra, évről évre egy edzéskoncepció, egy összetartó vendégkör, így alakult meg az Impulse FitClub!

A FitClub keresztanyja bevallom, én vagyok! Mivel mindenki külön egyéniség a csapatban, folyamatosan vibrál a hangulat. Temperamentumból nekem sem kell kölcsönkérni, így az impulzivitás megfelelő szónak bizonyult. De mi pulzál bennünk? Hát a szív, és a szívnek köszönhetően áramlik a vér. Az órákon pedig folyamatosan a szívünket és az érrendszerünket eddzük odafigyelve a pulzuskontrollra, tehát duplán találó az elnevezés, nem igaz? :)

Ez tehát megalakulásunk rövid története, remélem kedvet kaptál ahhoz, hogy személyesen is megtapasztald a pulzáló, pezsdítő hangulatot az edzőteremben!

Legyen ez életed legjobb napja! Rajta, tegyél érte! :)

Feliratkozás hírlevélre